Ελαιοραβδιστικά Μηχανήματα: Ετοιμασία πριν την Συγκομιδή
Ελαιοραβδιστικά Μηχανήματα: Ετοιμασία πριν την Συγκομιδή

Η προετοιμασία των ελαιοραβδιστικών μηχανημάτων πριν από την συγκομιδή της ελιάς αποτελεί μια αναγκαία εργασία που προλαμβάνει προβλήματα όπως  ζημιές, αύξηση του κόστους  συγκομιδής, καθυστέρηση στην εργασία, ενώ συμβάλει στην αύξηση διάρκειας ζωής των μηχανημάτων.

Η συγκομιδή είναι μια επίπονη εργασία, με έντονη καταπόνηση των μηχανημάτων και υψηλό εργατικό κόστος γιαυτό η  σωστή συντήρηση αλλά και ο τακτικός έλεγχος κατά την λειτουργία των μηχανημάτων είναι μια σημαντική ενέργεια.


Προετοιμασία Δυναμό Ελαιοραβδιστικού με Βενζινοκινητήρα


Βενζινοκινητήρας: Αλλαγή Λαδιών (στο ξεκίνημα και στην συνέχεια κάθε 40 ώρες), Έλεγχος και Καθάρισμα Φίλτρου Αέρα, Έλεγχος και Καθάρισμα Καρμπυρατέρ.

*Η βενζίνα που χρησιμοποιείται για τον εφοδιασμό του κινητήρα να είναι αποθηκευμένη σε δοχεία ειδικά για καύσιμα και όχι απλά πλαστικά δοχεία νερού ή άλλων χρήσεων.


Δυναμό: Έλεγχος στο Λουρί, Μετάδοσης Κίνησης, Έλεγχος στις Πρίζες Σύνδεσης, στον Ρυθμιστή και στις Ψήκτρες.

 

Προετοιμασία Παλμικών Ελαιοραβδιστικών


Ηλεκτρομοτέρ: Έλεγχος Πρίζας και Καλωδίου Μετάδοσης Ρεύματος, Έλεγχος ή Αλλαγή Ψηκτρών, Γρασάρισμα Μειωτήρα.

Κοντάρι: Έλεγχος Ημισφαιρίων, Έλεγχος ή Αλλαγή των Ρουλεμάν Ημισφαιρίων, Γρασάρισμα Γραναζιών Κάθετου και Οριζόντιου Άξονα, Λίπανση Κουζινέτων Κάθετου Άξονα. 

*Στο ξεκίνημα της ημέρας και ενδιάμεσα να ψεκάζονται εξωτερικά τα 4 ρουλεμάν ων ημισφαιρίων με σπρέι γράσου καλής ποιότητας. Με αυτό τον τρόπο καθαρίζουν τα ρουλεμάν και δεν κολλάνε με αποτέλεσμα να προστατεύεται το ημισφαίριο και να μην καταστρέφεται στο σημείο επαφής με το ρουλεμάν. 

 

Αποθηκεύετε τα μηχανήματα σε ξηρό χώρο μακριά από ακτίνες το ήλιου.

 

Να χρησιμοποιείτε πάντα τα γνήσια ανταλλακτικά του κάθε κατασκευαστή.

Να Απευθύνεστε σε Εξειδικευμένα Συνεργεία Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων.  • Αλλαγή ραβδιών Carbon εύκολα και γρήγορα, χωρίς εξειδικευμένα εργαλεία.
  • Αλλαγή κεφαλών ραβδιστικού εύκολα και γρήγορα, χωρίς εξειδικευμένα εργαλεία.
  • Αλλαγή ψύκτρας μοτέρ(καρβουνάκια).
Πηγή Πληροφοριών: Καδιανάκης AE, Agrotechnic