ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Πως μπορώ να διατηρήσω τα αξεσουάρ του μπάνιου μου καθαρά και λαμπερά;;;

Με την κατάλληλη φροντίδα οι επιφάνειες χρωμίου των αξεσουάρ μπορούν να παραμείνουν αψεγάδιαστες, εφόσον τηρηθούν μερικές προϋποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, τραχιά υφάσματα, συρμάτινα σφουγγαράκια, ισχυρά καθαριστικά τύπου Viakal, ακουαφόρτε, όπως και χρωματιστοί διαλύτες, θα πρέπει να αποφεύγονται.


Τα προϊόντα χρήσης που ενδείκνυται για τον καθαρισμός των αξεσουάρ μπάνιου θα πρέπει να είναι ήπια καθαριστικά σε βρεγμένο βαμβακερό πανί. Η εφαρμογής τους γίνεται συνήθως με ψεκασμό από μικρή απόσταση (20-25cm) και αφού το καθαριστικό παραμείνει για λίγα λεπτά της ώρας, ξεπλένουμε με άφθονο νερό, και στέγνωμα με ένα μαλακό πανί. Κατά την εφαρμογή του καθαριστικού, καλό είναι να φοράμε προστατευτικά γάντια και προστατευτικά γυαλιά, και να φροντίζουμε ώστε οι χώρου του μπάνιου να αερίζονται επαρκώς.

Η απομάκρυνση των θαμπάδων μπορεί να γίνει επίσης με παραδοσιακές μεθόδους και πρακτικές, όπως με τη χρήση διαλύματος χλιαρού νερού με ξύδι ή λεμόνι. Βρέχουμε ένα πανί στο διάλυμα και με αυτό περνάμε με ελαφριά τριβή όλα τα αξεσουάρ μας. Στη συνέχεια και αφού ξεβγάλουμε με άφθονο νερό, σκουπίζουμε καλά με στεγνό πανί.


Η τακτική φροντίδα, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αποφυγή συγκέντρωσης αλάτων και θαμπάδων που αλλοιώνουν την εικόνα και υποβαθμίζουν την αισθητική των αξεσουάρ.


Σημείωση: Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και ο καθαρισμός όλων των χρωμιομένων αντικειμένων, όπως μπαταρίες μπάνιου, κουζίνας κ.α.