Ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος είναι δυνατόν να επηρεάσει την ποιότητα του ελαιολάδου αποτελεί ο σωλήνας μετάγγισης. Πολλοί παραγωγοί αλλά και καταναλωτές αγνοούν το γεγονός ότι η χρήση απλών σωλήνων δεν ενδείκνυται για μεταφορά ελαιολάδου. Συνήθως το υλικό τους περιέχει πλαστικοποιητές οι οποίοι όταν έρθουν σε επαφή με το ελαιόλαδο, μπορεί να «μεταναστεύσουν» και να αναμιχθούν στο προϊόν. Σε πολλές περιπτώσεις με ελέγχους σε χημικές αναλύσεις ελαιολάδου έχουν καταγραφεί πλαστικοποιητές που οφείλονται στους σωλήνες μετάγγισης, όπως επίσης και από αποθήκευση σε απλές πλαστικές δεξαμενές. Η χρήση πιστοποιημένων σωλήνων χωρίς φθαλικές ενώσεις κατάλληλοι για την μεταφορά λιπαρών υγρών τόσο στο ελαιουργείο όσο και για την οικιακή μετάγγιση, κρίνεται απαραίτητη.