Καδιανάκης Info World

Καταχώρησε το e-mail σου και ανακάλυψε νέες τάσεις, συμβουλές, ιδέες & ευκαιρίες.

Θερμικά Φύλλα Χαμηλής Κάλυψης Καλλιεργειών
Θερμικά Φύλλα Χαμηλής Κάλυψης Καλλιεργειών

Τα φύλλα γραμμικής κάλυψης χρησιμοποιούνται σε πρώιμες καλλιέργειες όπως το καρπούζι, πεπόνι, κολοκύθι, φράουλα κλπ. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί κ παράγονται καινοτόμα  πλαστικά όπου  κατά προτεραιότητα διασφαλίζουν την προστασία των καλλιεργειών από καιρικά φαινόμενα, ενώ παράλληλα πρωιμίζουν και βελτιώνουν τις αποδόσεις συμβάλλοντας έτσι στην μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτά είναι:


ΘΕΡΜΙΚΟ ΦΥΛΛΟ: Διατίθεται σε πάχος 40 mic και σε πλάτος από 1.5m έως 3.5m. Εξασφαλίζει ομαλότερη πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα υψηλότερες νυχτερινές θερμοκρασίες κατά 2-4⁰C σε σχέση με τα κοινά φύλλα πολυαιθυλενίου. Συνιστάται για πρώιμες καλλιέργειες, για προστασία από την παγωνιά αλλά κ πρωιμότερη  συγκομιδή, με αυξημένες αποδόσεις.


ΑΣΗΜΙ ΘΕΡΜΙΚΟ ΦΥΛΛΟ:  Διατίθεται σε πάχος 40 mic και σε πλάτος από 1.5m έως 3.5m. Το Ασημί είναι Θερμικό Φύλλο που περιέχει μικροσκοπικά σωματίδια αλουμινίου, γι αυτό άλλωστε εμφανίζεται μια ασημί απόχρωση πάνω στο πλαστικό. Παρέχει όλες τις ιδιότητες που εξασφαλίζει ένα θερμικό φύλλο, προσθέτοντας επιπλέον δροσισμό κατά την διάρκεια της ημέρας, λόγω της παρουσίας αλουμινίου το οποίο αντανακλά σημαντικό μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας και δεν της επιτρέπει να περάσει μέσα στο τουνελάκι. Παράλληλα, λόγω της καλής θερμομονωτικής ιδιότητας του αλουμινίου, διατηρεί  ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία τις νυχτερινές ώρες, ενώ συμπεριφέρεται καλύτερα σε περιπτώσεις παγετού.


ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΘΕΡΜΙΚΑ ΦΎΛΛΑ:   Τα Διάτρητα Φύλλα είναι μια καινοτομική λύση που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στα Θερμικά, όσο και στα  Ασημί Θερμικά Φύλλα. Το πλαστικό φέρει  τρύπες κατά μήκος των δυο πλευρών του τούνελ (όχι στην οροφή του). Το χαρακτηριστικό αυτό προσδίδει καλύτερο αερισμό και δροσισμό κατά την διάρκεια της ημέρας. Τα διάτρητα είναι ιδανικά σε περιπτώσεις υψηλής ηλιοφάνειας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μείωσης της θερμοκρασίας κατά τις κρύες νύχτες.


Ιδιαίτερα για τις Πρώιμες Καλλιέργειες τα Θερμικά Φύλλα αποτελούν μια ιδανική λύση για την προστασία των καλλιεργειών. Συγκρίνοντας τα με ανάλογου πάχους (40-50m) μη-θερμικά, κοινά φύλλα, τα Θερμικά έχουν μεν υψηλότερο κόστος  2-8% (ανάλογα εάν είναι ασημί-διάτρητο ή όχι) ανά στρέμμα, αλλά αυτή η διαφορά είναι μηδαμινή σε σχέση με την πρωιμότητα, τις αποδόσεις και την προστασία που παρέχουν.


Για περισσότερες πληροφορίες, υπεύθυνος: Καδιανάκης Κωνσταντίνος

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 28920 23760 & 6947775665